Светозар Караиванов от Бургас спечели първо място в националния   конкурс на МОСВ "Обичам природата и аз участвам"

5 декември

    Светозар Караиванов, ученик от 10 клас на Гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев" в Бургас, спечели първо място в националния конкурс на Министерството на околната среда и водите "Обичам природата и аз участвам". Той се представи в категория "изделие от рециклирани материали" с изработена от кашон, вестници и канап екотабуретка. 
    През тази година в конкурса взеха участие над 2000 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години  с общо 2570  творби. Конкурсът се проведе в следните категории: рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали. Във всяка от трите категории има по трима класирани участници, които ще получат предметни награди - айпад, айфон или дигитална камера. Комисията излъчи и две специални награди в категориите "Разказ" и "Предмет". Най-добрите разкази, участвали в конкурса ще публикувани в сборник, който предстои да излезе през март 2013 г. В него ще бъде включен и разказът на Даниела Караиванова от Бургас.
     Наградите ще бъдат връчени лично от министър Нона Караджова на официална церемония по време на премиерата на новия сборник "Зелени разкази 2"  на МОСВ в София. 
    Природата - това сме ние и отношението и грижата към нея е отношение към самите нас. Всеки е значим и заслужава да живее, учи и работи в чиста и здравословна среда и това е отговорност на цялото ни общество.


списък на наградените